Online: Seminar G: Ulighed i sundhedssystemet (Fordybelsesseminar på sundhedsvidenskab, HE)

  • Mandag, 31. august 2020 - 16:30 til 20:15
  • Online seminar - deltag hjemmefra:-)
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2019 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Tirsdag, 30. juni 2020 - 12:00
Ulighed i sundhedssystemet.
 
Sundhedsvidenskab præsenterer et seminar omkring ulighed i det Danske sundhedssystem.
 
Forud for seminaret vil vi bede jer om at se de første 2 minutter og 15 sekunder af denne dokumentar fra DR:
 
 
Workshop 1: Hvordan arbejder vi med lighed i sundhed i sundhedsvæsenet, på hospitalet og på tværs af sektorer - samme tilbud, samme muligheder, samme udbytte? /Anette Schouv Kjeldsen, Chef for tværsektorielt samarbejde på Aarhus Universitetshospital.
 
Workshop 2: Idékatalog til Søren Brostrøm og regeringen: En socio-økologisk tilgang til at mindske uligheden i forebyggelse, sygelighed og dødelighed som følge af Corona  v/Anne Bo, Cand.scient.san.publ., Postdoc, Institut for Folkesund, Aarhus Universitet
 
Workshop 3: Prioritering af psykisk sygdom i sundhedsvæsenet: Ulighed i adgangen til behandling mellem fysiske og psykiske sygdomme v/Nikolai Cerisier Roitmann, Cand.psych. og næstformand i Dansk Psykolog Forening.
 
I har modtaget en mail fra Karoline med link til, hvor vi mødes til introduktionsforelæsningen og med links til de pågældende workshops, I skal deltage i i de 2 runder.
 
Efter 2xWorkshop samles vi igen på det første Zoom-link (også i mailen og linket er også tilgængeligt Facebookgrupperne. Det vil igen blive kontrolleret, hvem der er fremmødt til sidste del med paneldebat, og det forudsætter fremmøde både i første del og i sidste del for at blive registreret som fremmødt til seminaret.
 
 
Program
16.30-16.40: Velkomst v. Ph.d.-studerende fra sundhedsvidenskab
16.40-17.10: Er ulighed i sundhed uretfærdigt? En folkesundhedsvidenskabelig rejse i den globale og nationale ulighed i sundhed v/Anne Bo, Cand.scient.san.publ., Postdoc, Institut for Folkesund, Aarhus Universitet
17.15-18.00: Workshop runde 1
18.00-18.30: Aftensmad
18.35-19.20: Workshop runde 2
19.25-20.15: Paneldebat og afrunding
 
 

Formål

Seminar G: Ulighed i sundhedssystemet (Fordybelsesseminar på sundhedsvidenskab, HE) har blandt andet til formål at give konkrete indblik i sundhedsvidenskabelige studier, deres samspil og nogle af de dilemmaer, man kan møde inden for medicinsk forskning.

Generelt om fordybelsesseminarerne

Fordybelsesseminarerne er struktureret således, at der er 10 seminarer, som I skal vælge 4 af. Der vil være ét fordybelsesvidenskab på Sundhedsvidenskab (HE), hvor I vil kunne vælge mellem forskellige fagområder, og der vil være tre fordybelsesseminarer på Naturvidenskab (ST), hvor I ligeledes vælger mellem en ræke fagområder. Både VIA University College, Humaniora (Arts) og Samfundsvidenskab (BSS) udbyder to fordybelsesseminarer i henholdsvis Aarhus og Herning.

Vi anbefaler meget, at I ikke lader geografi, men interesse afgøre jeres valg mellem de forskellige muligheder.

Som udgangspunkt vil der kun være plads til, at I vælger 4 af de 10 tilbud, men når vi har set fordelingen, kan det godt være, vi åbner for, at man kan tilmelde sig et ekstra.

Fordybelse, årgang 2019
  • Antal deltagere: 90
  • Lærer: AA
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk