Sæt naturen fri – livestream med Rasmus Ejrnæs

  • Torsdag, 28. maj 2020 - 19:00 til 20:15
  • Hjemme: Livestreames til din computer
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2018, 2019 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - HF - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Fredag, 29. maj 2020 - 12:00

v/ Rasmus Ejrnæs, seniorforsker i biodiversitet, Aarhus Universitet

Flere danskere har under corona-krisen tilbragt mere tid udendørs; enten hjemme på egen matrikel med intensivt havearbejde eller på gåture i skoven, på stranden, i bakkerne eller rundt om en sø. Og Danmarks Radio fyrer i disse uger deres store flagskibs-satsning om Vilde Vidunderlige Danmark af i bedste sendetid. Men hvor vild er Danmarks natur egentlig? Og hvad er det for noget med den dér sjette masseuddøen? Hvad er det vildeste sted i Danmark, og hvor vildt kunne det blive, hvis vi havde modet til at sætte naturen fri?

Naturen myldrer frem, hvis den får lov. Vildt og livsbekræftende. Men vi mennesker har travlt med at rette, korrigere og kontrollere naturen, hvis ikke den makker ret. Hvad er det for en impuls, som gør, at vi ikke kan lade naturen være vild? Vores egen have er et rigtig godt sted at øve sig i at slippe naturen fri. Prøv at acceptere mosset i græsplænen og de små vilde planter i indkørslens perlegrus? Eller hvorfor ikke skrælle græstørven af og erstatte plænen med vilde planter? Eller prøv den svære øvelse det er bare at slappe af og acceptere at man helt grundlæggende ikke behøver at lave om på noget!

Rasmus Ejrnæs er seniorforsker i biodiversitet på Aarhus Universitet og vært på naturprogrammet Vildspor på Radio4. I denne videoforelæsning gør han dig meget klogere på livets mangfoldighed, biodiversitetskrisen og menneskets skizofrene rolle som forvaltere af den natur, vi selv er en del af.

45-60 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål.

 
Der sendes et link på mail, når du tilmelder dig livestreamingen ved Folkeuniversitetet. Du skal derfor selv tilmelde dig direkte ved Folkeuniversitetet og oplyse dine kontaktoplysninger, så du kan modtage link til streaming.
 
Tilmelding til Folkeuniversitetet her: https://fuau.dk/aarhus/program/livestream/saet-naturen-fri-livestream-med-rasmus-ejrnaes-2011-694

 

  • Antal deltagere:
  • Lærer: AA
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk