ATU | Fokus: Bliv fremtidens forsker

  • Torsdag, 8. marts 2018 - 15:30 til 17:45
  • Aarhus Katedralskole, Skolegyde, Nordhavnsgade 1, 8000 Aarhus
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 5. marts 2018 - 12:00
Danske forskere bidrager hver dag til nye løsninger på nationale og globale problemstillinger. På alt fra mikroskop- til samfundsniveau udvider forskerne hele tiden vores forståelse af os selv, vores natur og den verden, vi indgår i. Kunne du tænke dig at være en del af dette, peger din karriere måske i retning af forskningens verden. 
 
Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer i samarbejde med Akademiet for Talentfulde Unge og Danmarks Frie Forskningsfond til en eftermiddag, hvor du kan møde tre prishædrede forskere, der fortæller om deres karrierevej ind i dansk forskning og giver inspiration til, hvordan du selv kan forme og forfølge forskerdrømmen.
 
Du møder en EliteForsk-prismodtager, en Sapere Aude: DFF-Forskningsleder og en modtager af et EliteForsk-rejsestipendium. De vil fortælle om deres forskning og faglige gennembrud og om deres karriereveje, fra de gik i gymnasiet og frem til i dag, hvor de alle har modtaget forskningsbevillinger, der kun gives til de dygtigste forskere i Danmark. Efter hvert oplæg, er der en fælles dialog om, hvordan du selv kan finde din vej ind i dansk forskning.
 
Dagens vært er Linda Greve, cand.theol., retoriker og Ph.d. i videnskommunikation. Linda sørger for, at der bliver skabt god dialog mellem forskere og deltagere, og at alle får lejlighed til at give et bud på, hvordan fremtidens forskerkarriere skal se ud.
 
Arrangementet er for alle gymnasieelever med interesse i fagområderne, en interesse for forskning eller med lysten til at forfølge en forskerkarriere.
 
Program:
 
15.30: Velkomst 
 
15.40: ’Globaliseringens helte? Internationale bureaukrater i den globale politik’
Karen Gram-Skjoldager, Sapere Aude: DFF-Forskningsleder og lektor i historie, Aarhus Universitet 
’Globaliseringens helte? Internationale bureaukrater i den globale politik’
Hvem er de mange mennesker, der får hjulene til at dreje rundt internationale organisationer som EU, FN og NATO? Min forskning undersøger de tusindvis af internationale bureaukrater, der hver dag sørger for at løse de mange små og store grænseoverskridende problemer i en globaliseret verden. 
 
16.10: Sundhed er noget man spiser, er det ikke?
Katrine Meldgaard Kjær, EliteForsk-rejsestipendiat 2017 og ph.d.-studerende i kulturvidenskab, Syddansk Universitet
Et indblik i en kulturanalytiske sundhedsforskning i fedme og slankekure. Hvad forståes i vores kultur som ”sundt” og ”sygt” – og hvorfor?
 
16.40: Pause med sandwich – fortæl os, hvad du vil bidrage med som fremtidens forsker. 
 
17.10: Om trommer og andre matematiske objekter
Søren Fournais, EliteForsk-prismodtager 2018 og professor i matematik, Aarhus Universitet
Kan man høre formen på en tromme? Ofte er der en sammenhæng mellem formen af et objekt og dets “spektrum" – for en tromme er spektret givet ved de rene toner, som trommen kan frembringe. Søren Fournais beskriver verden gennem ligninger, hør ham fortælle om nogle af de matematiske spørgsmål, han hver dag beskæftiger sig med. Det handler om kvantemekaniske spektre og sammenhængen med geometri. Hør også om hans vej i matematikkens spor fra gymnasiet til forsker.
 
17.45: Tak for i dag
 
 
ATU | Fokus: Bliv fremtidens forsker er det næste arrangement, hvor I har mulighed for at invitere venner med, og hvor vi også inviterer særligt interesserede klasser fra jeres gymnasier til at være med.
 
 
  • Antal deltagere:
  • Lærer: AA
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk