Seminar G: Fordybelsesworkshops på naturvidenskab og ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet

  • Tirsdag, 20. september 2022 - 16:00 til 20:00
  • Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - HF
  • Sidste tilmeldingsfrist: Fredag, 15. juli 2022 - 16:00

I skal prioritere én af følgende workshops, som I helst vil på. Vi sørger for en fordeling, der går op. Link til prioritering følger. 

Workshop 1: Design med Machine Learning (Datalogi)
Med Machine Learning er det ikke længere nødvendigt at fortælle computeren, hvordan den skal udføre en opgave. I stedet kan vi træne modeller til at kunne udføre forskellige opgaver ved at vise computeren eksempler for ’god opførelse’. Det kan for eksempel være svært at beskrive forskellen på billeder af katte og hunde til en computer, men ved at vise den eksempler af begge, kan computeren selv bygge en model, der kan kende forskel. Dette giver helt nye muligheder for, hvordan computere kan interagere i vores verden og med os. Ved at bearbejde store datamængder begynder computere at kunne analysere og navigere i vores fysiske verden (selvkørende biler, ansigtsgenkendelse), kunne kommunikere med os i vores hverdag (taleassistenter, AI-kalendersekretærer, chat-bots) og forstå os som personer (målrettede reklamer, Netflixs tilpassede indhold, mobile notifikationer). I denne workshop, vil deltagerne blive introduceret til Machine Learning og undersøge, hvilke muligheder det giver for nye produkter og interaktioner mellem computere og mennesker. Deltagerne vil selv skulle træne en model i en design case, hvor de vil prototype deres eget Machine Learning produkt.
 
Max deltagerantal: 25
 
Workshop 2: Hukommelsens molekyler (Molekylærbiologi)
På neuroforskningscenteret DANDRITE arbejder vi bl.a. med at forstå hvordan erindringer lagres i hjernen. Hukommelse er grundlaget for at vores livshistorier kan forme os til unikke individer, men vores hjerne er ikke blot en neutral båndoptager, nogle oplevelser lagres et helt liv, hvorimod andre er glemt med det samme. Alt dette afgøres af proteiner i hjernen. Som deltager vil du komme til at høre om, hvordan vi identificerer og beskriver de proteiner, der bestemmer om oplevelser gemmes. Vi vil også gå på rundtur i laboratorierne, og se hvordan man afgør om en mus kan huske, og høre om hvordan man kan undersøge et molekyles udseende. 
 
Max deltagerantal: 20
 
Workshop 3: Bestem kræfttypen med en matematisk algoritme (Matematik og datavidenskab)
I vil få en indsigt i analysen af data fra kræftpatienter. I kommer både til at forstå, hvordan kræftdata indsamles samt den matematiske baggrund for én af de algoritmer, der bruges til at analysere disse data. Algoritmen, som vi skal se på, hedder Majorize-Minimization algoritmen.
Da I selv får lov til at lege med data og programmere, vil det være nødvendigt at medbringe en computer.
 
Max deltagerantal: 30 
 
Workshop 4: Jagten på Ny Antibiotika (Bioteknologi) 
Da Alexander Flemming fandt penicillin i 1928 startede det en revolution inden for medicin. Stadig den dag i dag kommer næsten alt antibiotika og mange anticancer stoffer fra mikroorganismer og potentialet er stadig enormt. Under denne workshop vil vi forsøge at finde nye antibiotika-producerende bakterier og diskutere, hvorfor vi konstant er nødt til at finde nye typer af antibiotika.
 
Max deltagerantal: 20
 
 
Formål
Seminar G: Fordybelsesworkshops på naturvidenskab og ingeniørvidenskab har blandt andet til formål at give konkrete indblik i de naturvidenskabelige discipliner med afsæt i konkrete cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.

Generelt om fordybelsesseminarerne

Fordybelsesseminarerne er struktureret således, at der er 8 seminarer, som I skal vælge 3 af. Der vil være to fordybelsesseminarer på Naturvidenskab (ST), hvor I skal vælge mellem en ræke fagområder. Både VIA University College, Humaniora (Arts) og Samfundsvidenskab (BSS) udbyder to fordybelsesseminarer i henholdsvis Aarhus og Herning.

Vi anbefaler meget, at I ikke lader geografi, men interesse afgøre jeres valg mellem de forskellige muligheder.

Som udgangspunkt skal I vælge 3 ud af de 8 tilbud, men når vi har set fordelingen, vil der være god mulighed for, at I kan vælge flere seminarer ved at skrive til info@atumidt.dk.

E22-1
  • Antal deltagere: 20
  • Lærer: AA
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk