Den strategiske konkurrence mellem Kina og USA

  • Onsdag, 29. september 2021 - 16:30 til 17:45
  • Hjemme: Livestreames til din computer. Husk tilmelding både her på siden og på Folkeuniversitetets hjemmeside
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2020, 2019 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - HF - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Tirsdag, 28. september 2021 - 12:00

v/ Liselotte Odgaard

I USA er der enighed om, at Kina udgør en kæmpe udfordring for den liberale verdensorden og USA's ledende rolle. Derfor er Kina en konkurrent inden for alle politiske områder og spiller en hovedrolle i industripolitiske, økonomiske, sikkerhedspolitiske og militære beslutninger i USA. Kina er en global magt, der opstiller et autoritært alternativ til de vestlige demokratier og markedsøkonomier.

Hvordan stiller Europa sig i denne strategiske konkurrence? Vil Europa bevare sin tætte tilknytning til USA, eller forsøger Europa i højere grad at balancere alliancerelationerne til USA med et fortsat stort økonomisk engagement i Kina?

Til denne livestream vil Liselotte Odgaard, seniorforsker ved udenrigspolitisk selskab, forklare de væsentligste elementer i den kinesisk-amerikanske strategiske konkurrence og give et bud på, hvordan Europa forholder sig til de voksende globale spændinger, der følger heraf.

45-60 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen.

Streamingen foregår via programmet Microsoft Teams. Du modtager et link til streamingen i din kvitteringsmail, når du tilmelder dig.

Du skal selv tilmelde dig forelæsningen på dette link på folkeuniversitetets hjemmeside. Du modtager et link til streamingen i din kvitteringsmail, når du tilmelder dig. Streamingen foregår via programmet Microsoft Teams. Seminaret afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet Aarhus

  • Antal deltagere:
  • Lærer: RSL
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk