"Ja tak til ekstra skole"

Randers Amtsavis bragte d. 11. april 2014 artiklen "Ja tak til ekstra skole"

Man kan undres over, hvorfor elever ønsker at bruge mere tid på fagligt arbejde end det, de modtager på deres respektive gymnasier. Dette er netop det spørgsmål, som undersøges i artiklen "Ja tak til ekstra skole". Efter at have læst artiklen, er man imidlertid ikke længere i tvivl. 

Rosanna Pristed og Niels Aalund Krogsgaard, som begge er fra 1.g på Paderup Gymnasium, bliver i artiklen spurgt, hvad der har fået dem til at søge ind på Akademiet for Talentfulde Unge. Det overordnede svar fra dem begge er, at de har ønsket yderligere faglige udfordringer - også på andre områder end dem, de umiddelbart interesserer sig for. Dette kan ATU ifølge Niels Aalund Krogsgaard og Rosanna Pristed give dem i form af interessante seminarer og workshops samt en sommercamp, og som Niels Aalund Krogsgaard siger i artiklen: "Det sjove er, at man opdager, at selv de ting, man ikke troede, man interesserede sig for, er super spændende". 

Derudover peger begge elever på, at ATU giver dem et socialt netværk, som de sætter stor pris på. Det sociale udvikler de både under arrangementerne, og når de holder fest, hvilket Rosanna Pristed beretter om i artiklen.

Begge elever føler sig priviligerede over at være blevet optaget på ATU, og så det som et skulderklap, da de af deres lærere blev opfordret til at skrive en ansøgning sidste efterår. Rosanna Pristed og Niels Aalund Krogsgaard blev optaget på akademiets årgang 2013, hvorfor de startede i januar 2014 på det, som Niels Aalund Krogsgaard kalder en chance, man kun får én gang.