"Faglig flid er atter populær"

Kristeligt Dagblad bragte d. 22. april 2014 artiklen "Faglig flid er atter populær"

Akademiet for Talentfulde Unge er et knivskarpt eksempel på en tidsånd og et resultat af et mentalitetskifte, hvor det at være dygtig, videbegærlig og flittig anses som et beundringsværdigt og positivt træk. Generation Fremtidsplan kaldes det af Jens Christian-Nielsen, ungdomsforsker ved Aarhus Universitet, i artiklen. 

Tidligere har der været et billede af en doven og lad ungdom, som ikke ønskede at yde en ekstra indsats, men dette er nu vendt, og man kan se, at unge er langt mere ambitiøse og hårdarbejdende, end de har ry for. Elev på ATU Dante Guldbrandtsen, som interviewes i artiklen, har helt personligt mærket denne ændring, for som han siger, blev det tidligere " ikke set som noget positivt at række hånden op. Men det er vendt nu for mig, og jeg fornemmer egentlig, at det er ved at vende mere generelt. Rigtigt mange unge vil jo gerne lære noget og vise, hvad de kan, de har måske bare ikke følt, at de havde muligheden". Dante Guldbrandtsen fortæller, at hans jævnaldrende er rigtigt interesserede, når han fortæller om ATU, hvilket bl.a. har vist sig i, at 40-50  elever fra hans gymnasium søgte optagelse på ATU, selvom kun to eller tre får en plads. 

Der er således sket en ændring både i mentaliteten blandt de unge men også i de politiske prioriteringer, hvor der i dag satsespå  også at nå den faglige elite - således at ikke kun de sportslige eller kreative talenter anerkendes og udfordres.

Derfor kan man i dag netop tale om, at faglig flid atter er populær. 

 

 

Artiklen kan læses i sin fulde længe HER

ATU-elev Dante Guldbrandtsen og ATU-projektleder Svend Thorhauge var i artiklens anledning i studiet hos P4 Østjylland, hvilket kan høres HER.